Beekenkamp ornamentals

Welkom bij Beekenkamp Plants B.V.

Beekenkamp Plants B.V. is veredelaar en vermeerderaar van pot- en tuinplanten.
Beekenkamp is marktleider in begonia elatior, cyclamen, dahlia, platycodon en is toonaangevend in veel andere gewassen. Beekenkamp heeft een wereldwijde afzet van meer dan 350 miljoen planten. Beekenkamp onderscheidt zich door kwaliteit, specialisatie in diverse gewassen en teeltkennis.

Nederlandse veredelaars nemen verantwoordelijkheid na Finse melding GMO in oranje petunia

De Finse Voedsel Veiligheids Organisatie (EVIRA) heeft melding gedaan van veronderstelde aanwezigheid van soortvreemd DNA in een aantal oranje petunia rassen. EVIRA geeft aan dat er geen risico is voor mens of omgeving is te verwachten. De petunia is namelijk niet winterhard en niet in staat om zich buiten de gecultiveerde omstandigheden voort te planten of te vermengen met wilde verwanten. De Nederlandse veredelingsbedrijven die de betreffende rassen op de markt brengen, nemen hun verantwoordelijkheid en zijn per direct gestopt met levering om verdere verspreiding te voorkomen en actief bezig om de melding te verifiëren en in beeld te brengen waar de betreffende rassen zijn geleverd .

De mogelijke genetische modificatie die EVIRA heeft aangetroffen zou kunnen wijzen op een invoeging van een gen afkomstig uit mais en een mogelijke link hebben met de oranje kleur. Niet bij alle geteste rassen van oranje petunia’s zijn DNA sequenties gevonden die op de aanwezigheid van dit gen of genetische modificatie kunnen duiden. De veredelaars onderzoeken nu of de gebruikte testmethode betrouwbaar is en of de vondst door Nederlandse autoriteiten bevestigd kan worden. Ook wordt onderzocht waar een mogelijke contaminatie vandaan zou kunnen komen en op welke manier die mogelijkerwijs in de kruisingsprogramma’s terecht zou zijn gekomen. Omdat de melding specifiek een deel van de oranje petunia’s betreft, lijkt de mogelijke aanwezigheid van zeer beperkte omvang. Dit wordt momenteel verder onderzocht. Uit voorzorg wordt er door de veredelaars en vermeerderaars per direct geen materiaal uitgeleverd van de verdachte rassen en nagegaan naar welke afnemers deze rassen zijn verzonden. De afnemers worden persoonlijk geinformeerd door deze bedrijven zodat passende maatregelen getroffen kunnen worden.

In de Europese Unie moeten gewassen die genetisch gemodificeerd zijn, een toestemming krijgen voordat ze op de markt mogen gebracht en een andere toestemming krijgen voordat ze ook hier geteeld mogen worden. Voor de teelt is in de EU alleen een maïs ras toegelaten. Voor de handel zijn meerdere gewassen toegelaten waaronder een blauwe anjer, mais en soja. Voor petunia is geen toelating voor de handel of teelt afgegeven.

Het persbericht van EVIRA is hier te vinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Plantum, de heer Thijs Simons
Telefoon +31 (0)182 68 86 68, email: t
www.plantum.nl/pers

FlowerTrials 2017 - 13 t/m 16 juni

Dahlia
Klaar voor een kleurrijke Dahlia overdosis? Wij wel! Dit jaar presenteren we onze Dahlia LaBella® series! Een uitgebreide lijn voor alle potmaten (Piccolo, Medio, Grande, Maggiore) en ontelbare kleuren en als kers op de taart: Fun kleuren (bicolours)!

Dreams
Begonia zijn absoluut trendy! Consumenten houden van de vrolijke kleuren en de natuurlijke look. Beekenkamp's focus ligt bij zowel de handel als de eind gebruikers.

Making the consumers DREAMS reality...

Osteospermum SUNNY®
Toegevoegd aan onze collectie is de vrolijk SUNNY®! Osteospermum SUNNY® heeft zich ontwikkeld tot één van de populairste planten in Europe en de VS.

Bekijk hier de foto's van vorig jaar: FlowerTrials

Zorg dat u onze presentatie niet mist: Registreer hier online!

FlowerTrials locatie
:

Beekenkamp Breeding
Korte Kruisweg 163, 2676 BS Maasdijk
Tel. 0174-526100

Grondlegger Beekenkamp Groep overleden

MAASDIJK – Govert Beekenkamp, grondlegger van Plantenkwekerij Beekenkamp en de Beekenkamp Groep in Maasdijk, is 8 februari jongstleden op 88-jarige leeftijd overleden. De sector verliest een ondernemer in hart en nieren en een pionier in de groenten- en sierplantenteelt. De Groep verliest een grote inspirator, die nog altijd zeer actief betrokken was bij de dagelijkse ontwikkelingen van het familiebedrijf.

De in 1928 geboren Govert Beekenkamp is in 1951 begonnen als tuinder aan de Tuindersweg in Maasdijk. Hij startte hier op zo’n 1,5 hectare waarop twee druivenkassen stonden. Na enkele jaren is hij gestart met het opkweken van jonge plantjes. Daarmee was de start van Plantenkwekerij Beekenkamp een feit. Door zijn visie op innovatie, enorme inzet en hart voor de zaak heeft hij samen met de medewerkers een prachtig bedrijf weten op te bouwen.

Op 67-jarige leeftijd stopte de heer Beekenkamp met zijn actieve rol in het bedrijf en heeft hij nog heel wat jaren kunnen genieten van zijn oude dag samen met zijn vrouw. Eind 2000 heeft hij het bedrijf overgedragen aan zijn dochters An en Margriet. An en haar zwager Peter Persoon geven nu samen vol passie en gedrevenheid leiding aan de Beekenkamp Groep.

De medewerkers van de Beekenkamp Groep zullen hem blijven herinneren als een ondernemer pur sang.

Beekenkamp Plants B.V. neemt de activiteiten van Sunny Holland B.V. over

MAASDIJK - Sunny Grønnegyden ApS uit Odense Denemarken is sinds 1985 succesvol veredelaar en marktleider met Sunny® Osteospermum. Sinds 2006 zijn stekken van Sunny® Osteospermum in Nederland verkocht door Wout Meskers van Sunny Holland B.V. Sunny Holland B.V. heeft besloten om haar activiteiten vanaf 1 juli 2017 over te dragen aan Beekenkamp Plants B.V.
Beekenkamp Plants B.V. zal het merk Sunny® in de keten van veredelaar tot consument verder uitbouwen.

Sunny Grønnegyden ApS blijft middels dochterbedrijf Gartneriet 3Kanten A/S kwaliteitsstek produceren in Vietnam en gaat ook door met het bewortelen en verkopen van stekken. Beekenkamp Plants B.V. start met proefproductie van Sunny® stekken in Ethiopië, maar zal de komende jaren ook de vertrouwde en uitstekende stekkwaliteit van Gartneriet 3Kanten A/S uit Vietnam uitleveren.

Bjarne Nyholm Larsen, de veredelaar van Sunny® Osteospermum, is blij met de samenwerking met Beekenkamp Plants B.V.: ‘Sunny® is marktleider en die positie willen we graag verder versterken. Beekenkamp Plants B.V. is voor ons de juiste partij. Het is net als Sunny Grønnegyden ApS een familiebedrijf met korte lijnen. Wout Meskers heeft fantastisch werk voor ons gedaan en we zijn blij dat hij op de achtergrond beschikbaar blijft om advies te geven.’

An Beekenkamp, Algemeen Directeur van Beekenkamp Plants B.V.: ‘De samenwerking met Sunny Grønnegyden ApS past heel goed bij de ambitie van Beekenkamp Plants B.V. om een hoogwaardig assortiment stekperkgoed te leveren. Wij willen graag dezelfde kwaliteit en service bieden die de klanten jarenlang gewend zijn van Sunny Holland B.V.’

Zes hectare moderne, nieuwe kassen van Beekenkamp klaar voor gebruik!

MAASDIJK – Na 32 weken is het moment eindelijk aangebroken: in de nieuwbouwlocatie van Beekenkamp zijn op de laatste dag van oktober de allereerste planten opgepot en uitgezet. 6 hectare moderne, nieuwe kassen zijn klaar voor de opkweek van de vruchtgewassen, alles geheel volgens de hoogste hygiëne protocollen, zoals GSPP.

Nadat de officiële eerste paal geslagen werd op 23 maart jl. kon de bouw van de nieuwe locatie te ’s-Gravenzande van start gaan. Na een intensieve voorbereidingstijd lag er een grote uitdaging om alles op tijd gereed te hebben.

De nieuwe kassen zijn uitgerust met betonvloeren, 6.000 lux assimilatiebelichting en insectengaas. Ook is de nieuwbouw uitgerust met Opticlear Diamond voor volledige ontsmetting en verwijdering van residuen van gewasbeschermingsmiddelen. Hiermee voldoet Beekenkamp aan de emissie-eisen voor 2018 en de toenemende kwaliteitseisen van klanten.

Eind augustus is gestart met de bouw van het kantoorpand. De benedenverdieping is momenteel al gereed. De bovenverdieping zal voor de Kerst opgeleverd worden.

Fleur van "On the Job" van WOS Nieuws heeft een dagje meegelopen met onze Lex en Erik! Kijk het filmpje via de link. Enthousiast geworden? Bekijk onze vacatures op beekenkamp.nl

Uitbreiding Beekenkamp Plants in Lutjebroek

Eerste spant Lutjebroek.JPG

MAASDIJK – Het startsein voor de uitbreiding van Beekenkamp Plants in Lutjebroek is gegeven. Hier zullen nieuwe faciliteiten bijgebouwd worden voor het kweken van koude groenteplantjes voor de lokale kwekers.


Beekenkamp zit niet stil en bouwt gestaag door aan de toekomst. Waar in maart nog de nieuwbouwlocatie in 's-Gravenzande feestelijk werd beklonken, is op de locatie in Lutjebroek gistermiddag het eerste spant van de uitbreiding omhoog gegaan. Met deze uitbreiding is Beekenkamp klaar om lokale kwekers te voorzien van koude groenteplantjes. Deze locatie zal 13.000m²/1.3ha omvatten.
Lees verder

Nieuwbouwlocatie Beekenkamp krijgt vorm

MAASDIJK – Sinds afgelopen woensdag sieren 10 rode letters de gevel van de nieuwbouwlocatie in ’s-Gravenzande: het Beekenkamp-logo is een feit!  Iedere dag komen we weer een stukje dichterbij het eindresultaat: 6 hectare moderne kassen.

De bouw loopt nog altijd goed op schema. Afgelopen vrijdag is er begonnen met het storten van de eb-en vloed vloeren in de kas. Wekelijks wordt 1 hectare vloer gestort waarna begonnen kan worden met de montage van insectengaas en afwerking van diverse installaties.

In de watertechnische ruimte wordt druk gegraven voor de aanleg van diverse leidingen. Hierna zal de montage van watersilo’s, watergeefunits en UV ontsmetters plaatsvinden. In het ketelhuis begint inmiddels de opbouw van de verdeelstukken. De warmteopslagtank verrijst ring voor ring en in de kas vordert het lassen van de verwarmingsbuizen ook al aardig. Verder is het dak van de hal nu dicht, zit het insectengaas al in de luchting gemonteerd en kan er begonnen worden met de plaatsing van de wanden. Eind volgende week wordt de betonvloer van het kantoor gestort.

De planning is dat de locatie vanaf week 42 gebruiksklaar is.

We houden u op de hoogte! Klik hier voor de voortgang van de nieuwbouw. 

Catalogus 2016-2017 nu ook digitaal beschikbaar

MAASDIJK - De nieuwste hoofdcatalogus van Beekenkamp Plants was al een aantal weken beschikbaar als papieren exemplaar. Nieuw is dat het gehele document nu ook digitaal beschikbaar is.

De meest actuele versie van onze hoofdcatalogus is overzichtelijk opgesplitst in zes verschillende hoofdstukken, die individueel te downloaden zijn in PDF formaat. De bestanden zijn niet al te zwaar, zodat het downloaden nooit lang duurt. Neem snel een kijkje!

 

Flower Trials 2016 - Beekenkamp Plants B.V.

FT2016-Beekenkamp Plants from FlowerTrials® on Vimeo.

FlowerTrials 2016

Bekijk hier de foto's: FlowerTrials

Flower Trials 2015

Beekenkamp Plants bouwt aan haar toekomst

MAASDIJK – Op woensdag 23 maart is de eerste paal geslagen voor de nieuwe locatie van Beekenkamp Plants in ’s-Gravenzande. Op een perceel van 15 ha zal in twee fases een nieuw bedrijf gevestigd worden met 9 ha kassen. De eerste fase betreft 6 ha kas met bijbehorende gebouwen die medio oktober 2016 klaar zal zijn.

Door groei in de verkoop van vrucht- en sierteeltgewassen in binnen- en buitenland is er behoefte aan extra, hoogwaardige opkweekmeters. De nieuwe kassen zullen uitgerust worden met betonvloeren, 6.000 lux assimilatiebelichting en insectengaas.

Het gehele project wordt uitgevoerd volgens de hoogste hygiëne protocollen zoals GSPP.

AuberGines en aardappelen groeien samen aan nieuwe twee-in-één-plant GineTato®

MAASDIJK – Als vervolgstap op de in 2014 geïntroduceerde twee-in-één-plant TomTato® heeft Beekenkamp Plants BV een plant ontwikkeld die zowel aubergines als aardappelen produceert. Vanaf komend voorjaar is de plant, die de naam GineTato® draagt, verkrijgbaar voor de consument. Het heeft de Westlandse plantenkwekerij verscheidene jaren gekost, voordat deze met de hand geënte plant commercieel was geslaagd.

De GineTato® is ideaal voor mensen die thuis hun eigen groenten willen kweken, maar niet zoveel ruimte hebben om een groentetuintje te maken. De plant past in een grote pot van minimaal 30 liter en kan daardoor op het terras of zelfs het balkon staan. Boven de grond groeit de aubergine en ondergronds de aardappelen. Per plant groeien zo’n 3 à 4 aubergines en 300 tot 1000 gram aardappelen. "Wanneer je de TomTato® naast de GineTato® zet, heb je drie verschillende eetbare producten uit twee potten", zegt Sirekit Mol, Marketing Manager bij Beekenkamp Plants, "Ideaal en educatief voor kinderen en een leuke gadget voor mensen met groene vingers", knipoogt Sirekit.

Het is voor de eerste keer dat een plant met deze combinatie commercieel kan worden geproduceerd. Aubergines en aardappelen komen beide uit de nachtschadefamilie (Solanaceae). Door deze ‘bloedband’ zijn de soorten van nature verenigbaar. Elke plant is met de hand geënt om deze unieke combinatie te creëren. Er vindt geen genetische manipulatie plaats, het is een volkomen natuurlijk proces.

De GineTato® is vanaf april 2016 verkrijgbaar voor de consument. In 2014 introduceerde Beekenkamp Plants met succes de TomTato®, een soortgelijke twee-in-één-plant, waaraan tomaten én aardappelen groeien.

Uitbreiding Beekenkamp Plants in Lutjebroek

MAASDIJK – Het startsein voor de uitbreiding van Beekenkamp Plants... Lees meer